De brand in gespleten haarpunten.

Hairstylking Blitzz Utrecht

Lange kapsels en gespleten puntjes

Een veelvoorkomend probleem bij lange kapsels zijn gespleten haarpunten. Ze zorgen ervoor dat het haar er pluizig en ongezond uitziet. Gespleten haarpunten kunnen uiteenlopende oorzaken hebben; te droog haar, te veel kammen, de haren te vaak borstelen als het nog nat is en ook behandelingen als permanenten en verven kunnen het haar zwakker maken waardoor er sneller gespleten puntjes ontstaan. Het is helaas niet mogelijk om gespleten haarpuntjes te herstellen en dus moet de schaar erin. Het liefst iedere zes weken, want hoe langer je wacht, hoe meer de haarschacht zal splijten en er meer van het haar afgeknipt moet worden. Nu is er behalve knippen nog een manier om van gespleten haarpunten af te komen; het haar branden met een kaars!

‘Probeer dit niet thuis!’

Ga niet zomaar zelf aan de slag met het branden van haar! Het is een behandeling die alleen door ervaren kappers met kennis uitgevoerd moet worden. Omdat wij bij Hairstyling Blitzz altijd open staan voor nieuwe technieken en methoden om u als klant zo goed mogelijk te helpen, hebben onze haarverzorgsters ook getraind in deze uit Brazilië overgewaaide techniek. Voor het branden van het haar wordt het haar verdeeld in veel kleine delen en vervolgens getwist. Wat je dan ziet is dat er korte haartjes opspringen, dit is beschadigd haar en haar met gespleten puntjes. Vervolgens gaat de kapper met het vlammetje van een brandende kaars op afstandje langs deze haartjes. De beschadigde haartjes worden zo weggebrand en doordat het haar stevig is getwist wordt het gezonde haar goed beschermd en wordt het niet beschadigd. Na afloop wordt het haar goed gewassen en behandeld met een conditioner.

Op de afbeelding hiernaast ziet u onze haarverzorgsters aan het werk tijdens hun training.

Voordelen en nadelen.

Deze techniek is vooral geschikt voor steile, lange kapsels. Gespleten haarpunten worden gemakkelijk aangepakt. Er wordt zo min mogelijk van het haar afgehaald; dus blijft het haar grotendeels op lengte Daarnaast zorgt het branden met de kaars ervoor dat de haarschubben worden geopend waardoor verzorgende producten, zoals conditioners, nog meer effect hebben. Na afloop van de behandeling voelt het haar weer zijdezacht aan en ziet er gezond en glanzend uit. Het is wel een behandeling die veel tijd in beslag neemt, omdat het heel zorgvuldig dient te gebeuren. Voor een optimaal resultaat is het aan te raden om de techniek ieder maand toe te passen.

Op de afbeelding hiernaast ziet u het eindresultaat, mooi gezond haar zonder gespleten haarpunten.


Comments are closed.